Red il’ dvored, pitanje je sad

Stajao sam jednom, tkobigaviše znao u kojem je to stoljeću bilo, pred kinom. Bila je pretpremijera nekog atraktivnog filma, tkobiseviše sjetio koji je to film bio.
Nisam bio siguran želim li ja taj film gledati ili ne.
Red, točnije dvored, bio je izuzetno dug, čak stotinjak metara izvan kina.
Razmišljao sam – Isplati li se stati u taj red ako nisam siguran želim li gledati taj film ili ne?

Stajah ja tako duže vrijeme premećući u glavi: bih li-ne bih li? I tako, na kraju, pomislim, a zašto ne! Gledat ću ga, jer ga treba gledati. Svi koje poznajem rekli su da ga treba gledati. Pa stanem u red.

Red se pomicao sporo, ali kontinuirano. Bio sam ponosan na sebe što sam odlučio pogledati film kojeg su preporučili kritičari, o kojem su pričali moji prijatelji i sve se nekao svelo na to da je to film bez kojeg se ne može.

Ispunjen razmišljanjima o smislu života i ulozi tog filma u mom životu, približio sam se blagajni na sedam ljudi ispred mene. Prodavačica ulaznica ispružila je ruku i pomaknula staklo u stranu. U onu pogrešnu stranu. I stavila natpis – Rasprodano!

Gledao sam taj film par tjedana poslije u polupraznoj dvorani kina. Nije ostavio na mene neki dojam. Možda ga je trebalo gledati baš onda kada su svi govorili o njemu i kada se do ulaznica teško dolazilo. Možda je trebalo stati u red bez razmišljanja i doći na red kada je bilo ulaznica. A možda i nije. Možda je čekanje u redu, na kraju svega bilo bespotrebno gubljenje vremena. A možda i nije.
Tkobigaviše sad znao.

Ja sam tada odlučio da više neću stajati u redu za ulaznice ako je ispred mene više od petnaestak ljudi. Sate koje bih proveo čekajući u redu za film koji kasnije mogu vidjeti bez čekanja u predugim redovima, dvoredima dapače, proveo bih gledajući neki film o kojem se nije previše pričalo. I nekako sam se bolje osjećao nakon takvih filmova, nego nakon onih ‘must see!’ uradaka.

Ovaj unos je objavljen u iz misli o životu. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.