Dajem ti “srce” ili “sina”

Ne mogu ne reagirati i izbaciti na ovaj način frustraciju koja mi se javlja zbog negativne razlike između želje i mogućnosti. A povod je HRT-ov spot u kojem televizija reklamira samu sebe (kako je donirala 200 tisuća kuna stradalima u potresu) snimkama jada ljudi stradalim od potresa i pjesmom “Dajem ti srce” u kojoj Doris Dragović potvrđuje ljubav Domovini time što joj je rodila sina kao i brojne žene prije i poslije nje. Ne znam je l’ Doris tako i misli, al’ jbg – pjeva te stihove.

Ajooooj… No, da pređem na stvar.

Prvo bih se htio zahvaliti svim ženama svijeta koje su, htjele to one ili ne, rodile samo sinove, kao moja pokojna majka.
A onda bih im se htio na neki način ispričati što ću se još više zahvaliti ženama svijeta koje su, htjele to one ili ne, rodile samo kćeri koje će postati žene koje će rađati samo sinove ili samo kćeri ili oba roda.

Sada bih se ispričao ovim “skupinama” gore jer se želim zahvaliti još više svim onim ženama na svijetu koje su samovoljno odlučile ne roditi, bez obzira na rodnu opredijeljenost ili iz nekog drugog razloga. U ovome svijetu, u ovome društvu tako nešto odlučiti i živjeti s tim je nevjerojatna hrabrost i pokazivanje visoke svjesnosti u razlikovanju snage one prirodne potrebe od snage slobodne volje, te time i preuzimanju odgovornosti za svoje postupke. A u današnjem društvu toga definitivno ima premalo.

I još bih se jednom ispričao svim ovim gore navedenim skupinama jer se želim još više zahvaliti na postojanju i djelovanju svim ženama na svijetu koje žele (ili su željele) roditi, ali to ne mogu (ili nisu mogle) zbog ovih ili onih razloga, htjele to one ili ne.
Njihovo postojanje i djelovanje u ovom društvu je itekako važno, baš zato jer su žene time što jesu, a ne time jesu li rodile ili ne.

I na kraju bih zahvalio muškarcima koji iskreno mogu voljeti žene bez obzira kojoj od gore navedenih “skupina” pripadaju.

Neću se više ispričavati i zahvaljivati. Samo ću reći da sam uplatio donaciju preko onih kojima vjerujem. Na ove račune koje HRT preporučuje ne bih uplatio niti zahvaljujući ovome spotu, ni bez ovog spota – jer im ne vjerujem.

P.S. link na spot sam namjerno izostavio!

Ovaj unos je objavljen u iz misli o životu. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.